Trump genomineerd voor Nobelprijs: “En mensen zeiden dat ik gek was” Buitenland
Buitenland

Trump genomineerd voor Nobelprijs: “En mensen zeiden dat ik gek was”

Trump genomineerd voor Nobelprijs: “En mensen zeiden dat ik gek was”

De Japanse premier Shinzo Abe heeft de Amerikaanse president Donald Trump genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede. Dat bericht de Telegraaf. Washington zou de aanzet hebben gegeven tot de nominatie van trump na zijn ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un in Singapore. De Amerikanen zouden Tokio “informeel” hebben benaderd met het verzoek om Trump te nomineren voor de prestigieuze onderscheiding

Trump kondigde vrijdag al aan dat zijn Japanse collega hem had genomineerd voor de Vredesprijs. “Hij gaf me een prachtige kopie van een brief die hij heeft gestuurd naar de mensen die de zogeheten Nobelprijs uitreiken”, vertelde de president. “Hij zei: ik heb u genomineerd namens de inwoners van Japan.”

De president schat zijn winkansen laag in, hoewel hij naar eigen zeggen misschien wel 3 miljoen levens heeft gered in de Syrische provincie Idlib. “Ze gaven hem aan Obama en hij wist niet eens waarom hij hem kreeg. Hij was er ongeveer 15 seconden en kreeg de Nobelpijs”, mopperde Trump. “Ik krijg hem waarschijnlijk nooit.”

'Daar heb ik voor gezorgd'

“Deze regering doet enorm veel werk waarvoor we niet altijd erkend worden, maar ik denk dat de mensen het wel begrijpen”, vervolgde Trump. “Abe schreef een brief van vijf pagina’s lang. Waarom? Omdat ze zich in Japan nu veilig kunnen voelen, en daar heb ik voor gezorgd.”

“Het was een moeilijk dialoog in het begin, fire and fury, mijn knop is groter dan die van jou, herinneren jullie je dat nog? En mensen zeiden dat ik gek was”, aldus de president. “Maar kijk, het is geëindigd met een goede relatie tussen Kim Jong-un en mij, ik heb hem heel graag, en hij vindt mij ook leuk. Niemand anders zou daarin geslaagd zijn.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws