-->

Robert (86) verliest zijn vrouw, maar zijn dochters mogen hem niet komen troosten in rusthuis

Robert (86) verliest zijn vrouw, maar zijn dochters mogen hem niet komen troosten in rusthuis
Maandag 16 Maart 2020 - 09:30   I   Foto: Photonews   I  Bron: Het Nieuwsblad  I  

Het coronavirus treft ook onrechtstreeks vooral de oudere mensen. Robert Van Rietvelde (86) verloor hij zijn vrouw Simona, maar wegens de maatregelen van de regering mogen zijn dochters hem niet gaan bezoeken.

Simona overleed verleden donderdag, na een ziekte van twee jaar. Haar familie prijst zich toch nog een béétje gelukkig dat ze geen dag later het leven liet: zo konden ze nog een afscheidsdienst organiseren, en kon Robert nog op een mooie manier afscheid nemen van zijn vrouw.

Nu bezoek verboden is, en Robert geïsoleerd zit in zijn rusthuiskamer, is er echter niemand van zijn familie die hem troosten kan. “Papa kan niet met een smartphone werken dus video-appen kan hij niet”, zegt zijn dochter Kathleen in Het Nieuwsblad.

Wuiven aan het raam

Het rusthuis waar Robert verblijft, sluit voor vijf weken de deuren, en dat is een nachtmerrie voor hem. “Wij hebben onze bezigheid, maar hij heeft behalve de maaltijden in de gemeenschappelijke ruimte niets”, aldus Kathleen. Dus gaat de familie vragen aan de medewerkers van het rusthuis of ze tenminste even mogen gaan wuiven aan zijn raam.

Kathleen en de familie begrijpen de strenge voorschriften wel. Het laatste dat ze willen is iemand in gevaar van besmetting brengen. Toch zijn ze bezorgd over Robert na de dood van zijn vrouw. “Hij beseft nog niet goed dat mama er niet is. Dat hij haar nooit meer zal zien”, klinkt het.

TAGS  I  rusthuis  I  coronavirus