Vrouw (21) die ineenstort tijdens sporten blijkt zeldzame hartziekte te hebben Buitenland
Buitenland

Vrouw (21) die ineenstort tijdens sporten blijkt zeldzame hartziekte te hebben

Vrouw (21) die ineenstort tijdens sporten blijkt zeldzame hartziekte te hebben

In Queensland is een 21-jarige vrouw bijna gestorven aan een hartaanval op een roeimachine in een fitnesscenter. Dat meldt The Sun. Nu blijkt dat ze een zeldzame en vaak fatale hartziekte heeft.

Emily Counter was aan het sporten toen ze ineenstortte op de vloer. Medewerkers van het fitnesscenter schoten onmiddellijk in actie en probeerden het leven van de 21-jarige vrouw uit Queensland te redden. Volgens getuigen begon Emily al blauw uit te slaan. De medewerkers gebruikten een defibrillator om reanimatie toe te dienen en zo Emily’s hart opnieuw te starten. Uiteindelijk werd ze naar het ziekenhuis overgebracht, waar ze nog drie dagen in een coma lag.

Emily werd gediagnosticeerd met het Bland-White-Garland Syndroom (BWGS), een zeldzame ziekte die ontstaat doordat de linker kransslagader in de verkeerde arterie, de longslagader, ingroeit. De aandoening treft 1 op 300.000 baby’s en resulteert meestal in een vroegtijdige dood. Toch wist Emily meer dan 20 jaar met deze ziekte te leven zonder enige idee te hebben. “Ik kreeg pijn aan mijn hart en kon amper adem bij het rennen, lang voordat dit gebeurde”, zo vertelt Emily. “Ik dacht gewoon dat ik niet fit genoeg was.”

Emily wil nu dat defibrillators verplicht zijn in elke sportschool.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws