Wetenschappers claimen geneesmiddel tegen corona: “Bij de eerste patiënten verdween het virus en ze herstelden volledig” Buitenland
Buitenland

Wetenschappers claimen geneesmiddel tegen corona: “Bij de eerste patiënten verdween het virus en ze herstelden volledig”

Wetenschappers claimen geneesmiddel tegen corona: “Bij de eerste patiënten verdween het virus en ze herstelden volledig”

Zit er een doorbraak te komen in de strijd tegen het wereldwijd verspreide coronavirus? Australische wetenschappers denken alvast dat ze het geneesmiddel tegen de ziekte hebben gevonden.

David Patterson, directeur van de Universiteit van Queensland Centre for Clinical Research, zegt dat twee medicijnen die gebruikt worden voor andere aandoeningen, kunnen ingezet worden tegen de bestrijding van het coronavirus. Een van deze twee geneesmiddelen werd gegeven aan de eerste mensen die in Australië positief testten op het COVID-19. “Bij deze personen verdween het virus en zij herstelden volledig”, klinkt het.

“Het is een potentiële effectieve behandeling”, aldus Patterson. “Aan het einde van de kuur werd er geen spoor meer van het coronavirus teruggevonden.” Patterson wil nu een grootschalige klinische test uitvoeren in Australië. “Wat we willen doen is het ene geneesmiddel vergelijken met het andere alsook een combinatie van de twee."

Succesvolle resultaten

Een van de twee medicijnen is een HIV-medicijn, het ander is een anti-malariamedicijn. Patterson zegt dat de onderzoekers de medicijnen op een zinvolle manier willen bestuderen “om zo de angst van de Australiërs te verlichten”. "Er zijn al patiënten met deze in Australië behandeld en er zijn succesvolle resultaten geboekt, maar dit is niet op een gecontroleerde of vergelijkende manier gedaan", besluit de professor.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws