Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten waarschuwt: “Neem paracetamol bij coronasymptomen, zeker géén ibuprofen” Royalty
Royalty

Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten waarschuwt: “Neem paracetamol bij coronasymptomen, zeker géén ibuprofen”

Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten waarschuwt: “Neem paracetamol bij coronasymptomen, zeker géén ibuprofen”

Het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) komt vandaag met een bijzondere oproep: als u denkt symptomen te hebben van het coronavirus, is paracetamol de beste keuze tegen koorts en pijn.

Het FAGG wil ons eraan herinneren dat paracetamol in het algemeen, bij gebruikelijke doses, de eerste keuze is voor de behandeling van pijn en koorts dankzij het gunstigere veiligheidsprofiel. Voorbeelden van paracetamol zijn Dafalgan en Perdolan.

Het FAGG heeft geen gepubliceerde klinische gegevens over de mogelijke gevolgen van het gebruik van NSAID's (niet-steroïdale ontstekingsremmende geneesmiddelen) en corticosteroïden op COVID-19. Het is wel bekend dat deze kunnen leiden tot ernstige complicaties. Enkele voorbeelden van bekende NSAID’s zijn Brufen en generieken (ibuprofen), Voltaren en generieken (diclofenac), Mobic en generieken (meloxicam), Naprosyne en generieken (naproxen).

Patiënten die chronisch worden behandeld met bepaalde onstekingsremmers (NSAID’s) en/of corticosteroïden mogen hun behandeling niet onderbreken of stoppen zonder medisch advies, klinkt het.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws