Jonge mensen met blanco medische geschiedenis worden zwaar ziek in ziekenhuizen binnengebracht: “Ronduit angstaanjagend” Royalty
Royalty

Jonge mensen met blanco medische geschiedenis worden zwaar ziek in ziekenhuizen binnengebracht: “Ronduit angstaanjagend”

Jonge mensen met blanco medische geschiedenis worden zwaar ziek in ziekenhuizen binnengebracht: “Ronduit angstaanjagend”

Spoedarts Ignace Demeyer van het OLV-ziekenhuis te Aalst was maandagavond te gast in ‘Terzake’. Demeyer zegt dat het al lang niet meer alleen maar oudere mensen zijn die worden binnengebracht.

"We hebben nu mensen tussen de 30 en 50 jaar die binnenkomen”, zegt Demeyer. “Ze hebben allemaal dezelfde klachten. Ze zijn een week ziek geweest, grieperig thuis gebleven.” Wanneer ze zich twee dagen weer goed voelen, denken ze dat de griepaanval voorbij is, maar dan komen ze zich weer aanmelden met klachten van een droge kuchhoest en kortademigheid.

Wanneer dan blijkt dat het zuurstof gehalte in hun longen zeer laag zijn, is het bij de dokters vrijwel meteen duidelijk dat het ernstig is. Tegen dan heeft het virus hen al flink ziek gemaakt. De spoedarts geeft duiding bij een foto van een scan van de longen van een patiënt. “De beelden die we gisteren genomen hebben, zijn ronduit angstaanjagend”, zegt Demeyer.

Longblaasjes

Op de foto zijn er longblaasjes te zien op de longen. Deze longblaasjes zijn voor 80 á 90 procent gevuld met ontstekingsvocht. "Die mensen kunnen uiteraard wel nog genezen, maar het is wel een levensbedreigende situatie. En het zijn mensen die niet roken, ze hebben geen andere aandoening zoals suikerziekte of hartfalen. Het zijn sportieve jonge mensen”, aldus Demeyer.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws