Dinsdag 17 Maart 2020 - 13:25   I   door Redactie

Officieel: UEFA stelt EK uit en legt nieuwe datum vast

Officieel: UEFA stelt EK uit en legt nieuwe datum vast

Het coronavirus zorgt ervoor dat EURO 2020 wordt uitgesteld. Dat staat nu al vast. Vandaag (dinsdag, nvdr.) tijdens een videoconferentie zal de UEFA voorstellen om het EK te verplaatsen naar volgende zomer.

Dat voorstel zal aanvaard worden door de vertegenwoordigers van de 55 lidstaten. Het EK uitstellen, zorgt er immers voor dat er later dit seizoen mogelijk nog tijd en ruimte is om de nationale competities af te werken.

"De vraag van UEFA-voorzitter Alexander Ceferin wordt wellicht een formaliteit genoemd omdat er de afgelopen dagen al overleg plaatsvond tussen de belangrijkste stakeholders in het voetballandschap. Zij opteren voor een EK in 2021 en niet in december van dit jaar, omdat dat praktisch heel moeilijk haalbaar wordt", schrijft Het Nieuwsblad.

Aanvankelijk werd even gedacht dat het EK in de winter van dit jaar zou doorgaan, maar dat blijkt dus niet aan de orde. Bij de UEFA keerden ze hun kar en opteren ze nu dus voor één jaar uitstel.

Update 17/3 - 13:25

De UEFA heeft een officiële beslissing genomen over het EK. EURO 2020 wordt één jaar uitgesteld. Het toernooi zal volgende zomer doorgaan van 11 juni tot 11 juli.

 

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Rode Duivels  I  voetbal  I  sport