Vrijwilliger (43) ondergaat eerste proef met vaccin tegen coronavirus: “Ik voel me geweldig” Buitenland
Buitenland

Vrijwilliger (43) ondergaat eerste proef met vaccin tegen coronavirus: “Ik voel me geweldig”

Vrijwilliger (43) ondergaat eerste proef met vaccin tegen coronavirus: “Ik voel me geweldig”

De allereerste proeven met een mogelijk coronavirusvaccin zijn achter de rug. Drie vrijwilligers dienden zich aan om het vaccin te testen.

Wetenschappers zijn maandag in de Amerikaanse staat Seattle begonnen met het testen van het eerste experimentele vaccin op vrijwilligers: een mijlpaal in de race om de wereld te beschermen tegen de toenemende pandemie.

Tot deze drie vrijwilligers behoort ook Jennifer Haller (43). Zij was de eerste deelnemer die maandag het potentiële COVID-19-vaccin ontving. “We voelen ons allemaal zo machteloos”, zei Jennifer. “Dit is een geweldige kans voor mij om iets te doen."

Belangrijke eerste stap

Jennifer werd vergezeld door drie andere deelnemers. Ze krijgen elks twee dosissen van het vaccin. De volgende dosis wordt volgende maand toegediend. Na het verlaten van de testruimte, zei Haller: “Ik voel me geweldig!"

Naar schatting zullen vijfenveertig vrijwilligers deelnemen aan de studie die nodig is om te bewijzen dat het vaccin, met de codenaam mRNA-1273, veilig is en zou kunnen werken. “De nieuwe studie is in recordtijd gelanceerd”, aldus Anthony Fauci van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases. “Dit is een belangrijke eerste stap om ons doel te bereiken."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws