Belgische winkels verhogen de inspanningen: “Geen cash geld meer, en zo weinig mogelijk mensen in de winkel" Royalty
Royalty

Belgische winkels verhogen de inspanningen: “Geen cash geld meer, en zo weinig mogelijk mensen in de winkel"

Belgische winkels verhogen de inspanningen: “Geen cash geld meer, en zo weinig mogelijk mensen in de winkel"

Comeos, de federatie die de Belgische handel en diensten vertegenwoordigt, heeft op een persconferentie een aantal duidelijke richtlijnen meegegeven die zullen toegepast worden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Zo wordt vanaf morgenmiddag het aantal klanten per vierkante meter drastisch beperkt. “Een klant per tien vierkante meter, is de regel.” Er zullen meer mensen buiten de winkels moeten wachten, maar daar loopt men ook het risico dat men te lang en te veel in contact blijft met andere mensen.

“We roepen op om niet massaal naar de winkels te gaan op hetzelfde moment”, klinkt het. “In bepaalde winkels wordt enkel een deur opengelaten, en worden extra veiligheidsmensen aangeworven. Er zijn veel mogelijkheden. Iedere keten zal het doen naargelang zijn eigen beleid en de situatie van de winkel."

Hoe minder mensen, hoe beter

“Doe ook uw boodschappen alleen. Er zijn nog veel mensen die boodschappen doen in gezinsverband, maar dit moet stoppen. Hoe minder mensen in een winkel, hoe beter voor iedereen. Voor uw familie, maar ook voor andere families.” Comeos raadt ook ten stelligste af om nog cash te betalen, om zo te verzekeren dat elk menselijk contact vermeden wordt.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws