Vlaamse epidemiologe pleit bij de Belgische overheid voor meer maatregelen, en wel meteen: “Waarop wacht u precies?” Royalty
Royalty

Vlaamse epidemiologe pleit bij de Belgische overheid voor meer maatregelen, en wel meteen: “Waarop wacht u precies?”

Vlaamse epidemiologe pleit bij de Belgische overheid voor meer maatregelen, en wel meteen: “Waarop wacht u precies?”

Iris De Ryck, een Vlaamse virologe en epidemiologe, roept onze overheid op om meer maatregelen te nemen. Dit doet ze in een open brief.

Iris De Ryck woont en werkt in het door de coronacrisis lamgelegde Italië. Van daaruit schreef ze een open brief gericht aan de Belgische overheid. Ze pleit hierin om meer maatregelen te nemen, nu het nog niet te laat is. Ze maakt in haar brief een vergelijking tussen België en het zwaar getroffen Lombardije.

Ze stelt dat de overheid naar aanleiding van deze uitzonderlijke situatie zich eigenlijk maar één ding moet afvragen: “Aanvaardt u dat getroffen maatregelen potentieel "overdreven" blijken of aanvaardt u liever de kans dat u niet voldoende hebt ingegrepen?” Volgens De Rijck zijn dat de enige twee keuzes die nu gemaakt kunnen worden. Niemand weet immers exact wat er ons nog te wachten staat.

Waarop wacht u?

“Maatregelen geleidelijk uitbreiden op basis van ‘real time’ Belgische gegevens kan niet, maar Lombarije biedt een blik op de toekomst van België over 9 dagen”, schrijft ze. “Het gezondheidssysteem in Lombardije zit stilaan aan maximale capaciteit, en dus staat België minstens iets gelijkaardigs te wachten, zeker aangezien België momenteel minder strikte maatregelen hanteert dan Italië."

“Waarop wacht u precies om het hele pakket aan beschikbare maatregelen uit te vaardigen en social distancing niet alleen te promoten maar te verplichten? Weinigen zullen het u verwijten dat u "te veel" hebt gedaan ter bescherming van iedere burger en in de eerste plaats van het ziekenhuis- en ander medisch en verplegend personeel dat ongetwijfeld elke dag met 100 procent beroepsernst deze strijd wil leveren, maar even ongetwijfeld liever niet wil dweilen met de kraan open, noch vechten met de handrem op”, besluit ze.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws