Noodplan huisartsgeneeskunde afgekondigd: alle niet-urgente huisartsenbezoeken worden uitgesteld Royalty
Royalty

Noodplan huisartsgeneeskunde afgekondigd: alle niet-urgente huisartsenbezoeken worden uitgesteld

Noodplan huisartsgeneeskunde afgekondigd: alle niet-urgente huisartsenbezoeken worden uitgesteld

Alle huisartsen moeten net zoals in de ziekenhuizen alle niet-urgente zorg uitstellen. Daarnaast zal gestart worden met het opzetten van fysieke triagepunten.

Alle huisartsen moeten alle geplande maar niet-urgente zorg uitstellen. Op deze manier kan maximale capaciteit vrijgemaakt worden voor de telefonische triage van mogelijk COVID19-besmette patiënten. Domus Medica vraagt om strikt de richtlijnen van Sciensano op te volgen. “De situatie is zeer ernstig. Huisartsen zijn hierin een essentiële schakel en daarom zijn deze maatregelen dan ook nodig”, zegt voorzitter van Domus Medica Roel van Giel.

Het optimaal beoordelen van patiënten is nu van het hoogste belang voor de huisartsen. Van Giel verwacht immers tegen het einde van de week een aanzienlijke stijging van het aantal consultaties. Belangrijk hierbij te vermelden is dat het niet de bedoeling is dat patiënten zich rechtstreeks aanmelden op deze fysieke triagepunten. De gouden standaard blijft als je klachten hebt van bovenste of onderste luchtweginfectie neem je telefonisch contact op met de huisarts.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws