Dinsdag 17 Maart 2020 - 20:00   I   door Redactie

"Roberto Martinez kan deze zomer naar Barcelona"

De UEFA heeft dinsdag beslist om het EK een jaar uit te stellen gezien de huidige coronacrisis. Wat dat precies inhoudt voor bondscoach Roberto Martinez, straks einde contract bij de Belgische Voetbalbond (KBVB), is nog niet duidelijk.

"Ineens ligt het veld open voor ­Martínez", stelt jouranlist Stephan Keygnaert vast bij Het Laatste Nieuws. "Hij kan volgende maand gewoon ‘ja’ zeggen tegen pakweg Real Madrid, of tegen Barcelona, of tegen eender wie uit de ­Premier League. Hij heeft niks ­omhanden. En er zúllen aanbiedingen komen. Van clubs die willen profiteren van de toestand."

"Mehdi Bayat is zijn voordeel kwijt. Het is zelfs niet deuce, om het in tennistermen te zeggen. Advantage Martínez. Hij kan op de rem gaan staan. Hij heeft nu alle sleutels in handen. What now?", vraagt Keygnaert zich openlijk af.

"Martinez is héél loyaal"

Of Martinez ook effectief van plan is om de Rode Duivels te verlaten, moet nog blijken. "De Spaanse gentleman is er niet de persoon naar om alles wat hij en Bayat de voorbije weken hebben opgebouwd nu plots op te blazen."

"Roberto Martínez is héél loyaal - dat zijn ook de eerste voorzichtige geluiden die kunnen opgevangen worden uit de entourage van de bondscoach", besluit Keygnaert.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Barcelona  I  Rode Duivels  I  Real Madrid  I  voetbal