België neemt zeer strenge maatregelen tegen coronavirus Royalty
Royalty

België neemt zeer strenge maatregelen tegen coronavirus

België neemt zeer strenge maatregelen tegen coronavirus

België neemt vanaf woensdagmiddag zeer strenge maatregelen tegen het coronavirus. Dat werd door premier Sophie Wilmès bevestigd op een persconferentie. Alle winkels gaan dicht, behalve krantenwinkels, apotheken, banken, voedingswinkels en supermarkten. Officiële bevestiging is daar nog niet van, maar er zal nu heel snel een persconferentie volgen.

De lockdown zou zeker tot 5 april duren. Tot die tijd mogen mensen enkel nog noodzakelijke verplaatsingen maken. Hamsteren is niet nodig, de supermarkten blijven open. Alle samenscholingen zijn verboden. De politie zal erop toezien dat niemand deze regels overtreedt. Mensen mogen wel buiten in de natuur komen, maar ze moeten voldoende afstand houden van anderen.

"Ik ben er me van bewust dat de beslissingen heel moeilijk zijn", aldus premier Sophie Wilmès. "Ze zijn niet lichtzinnig of onbedachtzaam genomen. De evolutie van de situatie dwingt ons tot deze maatregelen. Ik richt me tot ieder van jullie. Ik wil u bedanken dat u de maatregelen respecteert om uzelf en uw geliefde te beschermen."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws