Zondag 17 Februari 2019 - 22:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Theo Francken haalt zwaar uit en waarschuwt Maggie De Block: "Dit ga ik verder uitzoeken"

Theo Francken haalt zwaar uit en waarschuwt Maggie De Block:

Theo Francken heeft gereageerd op het actieplan van staatssecretaris Maggie De Block (Open Vld) om het asielprobleem opnieuw onder controle te krijgen. "Vanwaar komt het budget voor dat actieplan? Er is geen begroting gestemd en ineens tovert ze 87 miljoen euro uit haar hoed", zegt Francken aan VTM NIEUWS.

De Block maakt 87 miljoen euro extra budget vrij voor extra opvangplaatsen en snellere procedures. "Natuurlijk moet ze nu extra budget hebben en komt ze niet toe. Maar bijna 90 miljoen euro, dat zijn immense budgetten”, zegt Francken. “Ontrading, geen probleem. Snellere procedures, geen probleem. Terugkeer, alsjeblieft. Hoe meer, hoe liever. Maar die extra opvang, iedereen maar binnen laten, daar ben ik het helemaal niet mee eens.”

Francken begrijpt ook niet waar haar extra budget vandaan komt. “Vanwaar komt dat? De regering is gevallen. We zitten in een regering van lopende zaken. Mevrouw De Block is een ontslagnemende minister, er is geen begroting gestemd. En nu tovert ze ineens 87 miljoen euro uit haar hoed. Ze is daar niet mee naar het parlement geweest. Nu mevrouw De Block het twee maanden heeft overgenomen, zet ze de asielpoorten wagenwijd open én tovert ze 87 miljoen euro uit haar hoed. Ik heb hier heel veel vragen bij en ik zal dit verder uitzoeken”, zegt hij.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Theo Francken  I  Maggie De Block  I  n365