Woensdag 18 Maart 2020 - 15:15   I   door Redactie

Anderlecht krijgt meer duidelijkheid over mogelijke degradatie: "Dat is mogelijk"

Anderlecht krijgt meer duidelijkheid over mogelijke degradatie:

Terwijl de Jupiler Pro League stil ligt, zijn het drukke tijden voor de Licentiecommissie van de Belgische Voetbalbond (KBVB). Deze week zouden alle eersteklassers meer duidelijkheid moeten krijgen omtrent hun licentie.

Waasland-Beveren ging eerder deze maand in de aanval tegen RSC Anderlecht en KV Oostende. De rode lantaarn uit de Jupiler Pro League stelt dat de twee genoemde clubs geen licentie voor volgend seizoen mogen krijgen.

De Waaslanders baseren zich daarvoor op de rol die Wouter Vandenhaute bij Anderlecht speelt als extern adviseur terwijl hij ook aandeelhouder is bij het makelaarsbedrijf Let's Play. Bij Oostende is... Marc Coucke het probleem. Hij is eigenaar van de nieuwe tribune in de Versluys Arena van Oostende.

Positief advies

Als de Licentiecommissie oordeelt dat beide clubs de regels overtreden hebben, dreigt in het ergste geval zelfs degradatie naar de amateurreeksen. Sporza contacteerde Anderlecht en kwam iets meer te weten over de situatie van de club. "We kregen positief advies, maar mogelijk volgen er nog bijkomende vragen tijdens de commissie. Dat is nu nog niet bekend", laat paars-wit weten.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  KV Oostende  I  Waasland-Beveren