Donderdag 19 Maart 2020 - 09:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: NOS  I   door Redactie

Coronapatiënt Sebastiaan (31) liep ook longontsteking op: “Het voelde alsof ik hete lucht ademde, mijn hele borstkas deed pijn”

Coronapatiënt Sebastiaan (31) liep ook longontsteking op: “Het voelde alsof ik hete lucht ademde, mijn hele borstkas deed pijn”

De klachten van coronapatiënt Sebastiaan (31) vielen in eerste instantie best mee. Tot hij een paar dagen geleden een longontsteking kreeg. "Ik heb corona onderschat”, klinkt het.

Sebastiaan liep het virus op in het Oostenrijkse skidorp Ischl, net als drie van zijn vrienden. Vorige week kreeg de eerste vriend hoge koorts. Sebastiaan werd de volgende dag wakker met “het gevoel van brakheid”.

"Iedere ochtend had ik veel slijm”, zegt Sebastiaan in een interview met NOS. “In de loop van de dag veranderde dat naar een droge hoest. Mijn hele borstkas deed pijn.” Naar eigen zeggen ziekte Sebastiaan onvoldoende uit en liep hij daarom een longontsteking op, bovenop de andere coronaklachten.

Te voorbarig

Ook zijn vrouw en twee kinderen raakten besmet. Toch maakten ze zich in eerste instantie weinig zorgen. Voor een gezond gezin zou het niet nodig zijn om bang te zijn, zegt hij. "Maar ik was te voorbarig. Want ik was duidelijk niet over de piek heen."

Sebastiaan is zelf verpleegkundige. Hij is nu aan de beterhand, maar de afgelopen dagen voelde het echter nog wel alsof hij bij het ademen hete lucht binnenkreeg. Het gezin mag weer naar buiten als het 24 uur klachtenvrij is. "In quarantaine met twee zieke kinderen wanneer je zelf ook ziek bent, dat gun je echt niemand."

TAGS  I  Coronavirus  I  patiënt