Donderdag 19 Maart 2020 - 10:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: HLN  I   door Redactie

Marc Van Ranst betreurt opschorting van de scholen: “Jammer dat de politiek de experten niet heeft gevolgd”

Marc Van Ranst betreurt opschorting van de scholen: “Jammer dat de politiek de experten niet heeft gevolgd”

Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) besliste om de richtlijnen voor de opvang in scholen te versterken: ouders die thuiswerken moeten hun kinderen zelf opvangen. Volgens viroloog Marc Van Ranst hadden we de scholen gewoon moeten openhouden.

De sluiting van de scholen is een beslissing die Van Ranst betreurt. “We hadden dat nooit mogen doen. Daarin is de politiek de wetenschappelijke experten niet gevolgd”, aldus Van Ranst in een interview met Het Laatste Nieuws. Naar eigen zeggen rekende hij op de schoolkinderen om bij te dragen aan de groepsimmuniteit: zo zou het coronavirus rondgaan bij het deel van de bevolking dat geen risico loopt.

Kinderen die besmet raken met het coronavirus, worden niet zo ziek als volwassenen, maar krijgen wel antistoffen. Zo zijn ze voor een paar jaar beschermd tegen de ziekte. “Wanneer corona een volgende keer langs zou komen, zouden we dus een pak minder zieken hebben omdat de kinderen die het nu hebben doorgegeven, niet meer vatbaar voor het virus zijn”, verklaart Van Ranst. “Misschien zouden ze dan zelfs wél bij oma en opa op bezoek mogen blijven gaan”, besluit hij.

TAGS  I  Marc Van Ranst  I  corona