Degryse: "Anderlecht gaat hem nu toch geen trainer maken?" Sport
Sport

Degryse: "Anderlecht gaat hem nu toch geen trainer maken?"

Degryse: "Anderlecht gaat hem nu toch geen trainer maken?"

Marc Degryse is niet helemaal verrast door het ontslag van Hein Vanhaezebrouck bij Anderlecht. Al had hij ook niet verwacht dat het zondag meteen na de wedstrijd tegen Cercle Brugge al zou gebeuren.

“Ik had voor de wedstrijd op Cercle al het gevoel: deze wedstrijd moét Vanhaezebrouck winnen. Gezien de 1 op 9, gezien de uitschakeling in de beker, gezien het Europese parcours, komt er een moment waarop je - Anderlecht zijnde - moét winnen", stelt Degryse in Het Laatste Nieuws. "Zeker op Cercle Brugge, dat vorige week al geen goeie indruk maakte tegen Antwerp en dat nu nog meer verzwakt was. Maar als ik dan die tweede helft zag, dan dacht ik ‘potverdikke...’ Dit had niets meer met Anderlecht te maken."

Er waren volgens Marc Degryse een pak verzachtende omstandigheden voor Vanhaezebrouck. "Maar zelfs dan nog moet je beter doen als trainer van Anderlecht. Daarom is dit ontslag voor mij ook geen verrassing. In het voetbal wéét je dat dit kan gebeuren. Alleen de timing heeft me nog een beetje verrast. Je hebt nog twee wedstrijden voor de winterstop, tegen Moeskroen en Waasland Beveren. Wedstrijden waarin je nog punten kan verliezen, maar ik had eerder gedacht dat ze daarna zouden ingrijpen.”

"De timing van het ontslag heeft me verrast"

"De vraag is: wat nu? Je kan toch niet meteen Pär Zetterberg voor de groep gaan zetten? Ze moeten toch gedacht hebben dat Hein het in die twee volgende wedstrijden ook moeilijk zou gehad hebben, want anders grijp je nú niet in. De redenering moet toch geweest zijn: wie we ook voor de groep zetten, die gaat het ánders doen dan Hein. Want op de manier van Hein veranderde er niets. Het bleef sukkelen", stelt Degryse.

"Er moet nu toch iemand voor de groep komen die op korte termijn iets anders kan realiseren. Maar als je naar de lange termijn kijkt, zijn er maar twee mogelijkheden: ofwel hebben ze al iemand klaar zitten om over te nemen, ofwel zet je nog twee weken iemand voor de groep om vanaf begin volgend jaar met iemand in zee te gaan voor de volgende jaren."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws