"Ik verwacht dat we geen piek van besmettingen met het coronavirus gaan hebben in België" Royalty
Royalty

"Ik verwacht dat we geen piek van besmettingen met het coronavirus gaan hebben in België"

"Ik verwacht dat we geen piek van besmettingen met het coronavirus gaan hebben in België"

Vaccinoloog Pierre Van Damme van de Universiteit Antwerpen denkt dat er geen piek van besmettingen zal komen in België. Dat zou goed nieuws betekenen, want dat betekent dat we de curve dankzij de maatregelen afgevlakt zouden hebben.

De komende dagen zullen er nog meer doden te betreuren vallen. "Dit is nog min of meer onafhankelijk van de verstrengde maatregelen. Ik verwacht dus nog wel een stijging de komende dagen. De stijging van vandaag kan ook een gevolg zijn van de lockdownfeestjes vorige vrijdag", legt Van Damme uit in VTM NIEUWS.

"Nu gaan we zien hoe snel dit nog verder gaat evolueren", vervolgt Van Damme. "Vanaf begin volgende week gaan we zien wat het effect van de genomen maatregelen zijn."

Piek

Van Damme hoopt geen piek te zien. "We zijn nu aan het meten hoe iedereen omgaat met de maatregelen. Zijn we de regels goed aan het opvolgen? Als dat allemaal lukt, gaan we prognoses over de piek kunnen doen. Ik verwacht echter dat we geen piek gaan hebben. Dan mag het wat langer duren, maar dan kan het land ons aan."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws