“Onrealistisch om dit seizoen af te maken, ten vroegste weer voetbal in 2021” Sport
Sport

“Onrealistisch om dit seizoen af te maken, ten vroegste weer voetbal in 2021”

“Onrealistisch om dit seizoen af te maken, ten vroegste weer voetbal in 2021”

Alle Europese topcompetities liggen momenteel stil omwille van het coronavirus. In onze Jupiler Pro League zal het seizoen niet hervat worden voor begin mei. En zelfs dan zal het nog afwachten zijn of het verantwoord is om opnieuw te voetballen…

De Duitse viroloog Jonas Schmidt-Chanasit vreest dat de voetbalwereld nog een hele poos geconfronteerd zal worden met de gevolgen van de huidige coronacrisis. De viroloog van het Bernhard Nocht Instituut voor Tropische Geneeskunde in Hamburg laat weten dat het huidige seizoen in Duitsland wellicht niet zal worden afgewerkt.

“Het is onrealistisch om het huidige seizoen af te maken. Daarvoor moeten we alleen maar kijken naar de huidige situatie en wat ons nog te wachten staat”, tekent Het Nieuwsblad op uit een interview dat Schmidt-Chanasit gaf aan het Duitse NDR.

2021

“Zelfs als de impact van het coronavirus nog blijkt mee te vallen, betekent dat niet dat het voetbal zomaar opnieuw mag starten. Dat zou de situatie mogelijk opnieuw verergeren. Om zeker te zijn, hebben we het over een tijdspanne tot volgend jaar (2021, nvdr.), ten vroegste”, besluit Schmidt-Chanasit.

Als Schmidt-Chanasit gelijk krijgt, dan is het goed mogelijk dat ook het seizoen in de Jupiler Pro League niet meer wordt afgewerkt. Momenteel gelooft de Pro League nog steeds dat het huidige seizoen kan worden afgewerkt, eventueel met verkorte play-offs.

Populair

Laatste nieuws