Zaterdag 21 Maart 2020 - 09:45   I   Foto: Photonews  I   Bron: HBVL  I   door Redactie

Klinisch biologe Deborah Steensels: “Ik ga er niet flauw over doen: in België moeten we met een belangrijk aantal doden rekening houden”

Klinisch biologe Deborah Steensels: “Ik ga er niet flauw over doen: in België moeten we met een belangrijk aantal doden rekening houden”

Volgens virologen hebben we de coronapiek nog niet bereikt. We zullen pas ten vroegste volgende week een beter zicht hebben op de resultaten van de getroffen maatregelen die opgelegd werden door de overheid.

Het worstcasescenario zou zijn dat er zo’n 850.000 Belgen besmet zullen worden met het gevreesde coronavirus. Dan zouden er naar verluidt ook 50.000 mensen overlijden aan de ziekte. Deborah Steensels, klinisch biologe in het ziekenhuis van Oost-Limburg (ZOL) en gespecialiseerd in ziekenhuishygiëne, benadrukt dat dit niet met zekerheid te zeggen valt. “We kunnen enkel schattingen doen, en er zal pas duidelijkheid zijn wanneer de epidemie voorbij is”, zegt ze in Het Belang Van Limburg.

Het is natuurlijk ook zo dat lang niet iedereen getest zal worden op het coronavirus. “Dus we kennen de noemer, het aantal werkelijke besmettingen, niet”, aldus Steensels. “Maar ik ga hier niet flauw over doen: ik denk dat we in België met een belangrijk aantal doden rekening moeten houden.” Daar een cijfer op plakken, is volgens de klinisch biologe echter onmogelijk.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  coronavirus  I  piek  I  doden