Zaterdag 21 Maart 2020 - 10:30   I   Foto: MailOnline  I   door Redactie

Patiënte (39) getuigt over corona: “Het is alsof er glas in je longen zit, elke ademhaling is een gevecht”

Patiënte (39) getuigt over corona: “Het is alsof er glas in je longen zit, elke ademhaling is een gevecht”

Tara Jane Langston vertelt op de sociale media over haar gevecht tegen het coronavirus. Toen ze een kleine twee weken geleden terugkwam van een korte vakantie in Polen, begon ze zich plots niet lekker te voelen.

"Als iemand eraan denkt om enig risico te lopen, kijk dan eerst eens goed naar mij”, begint de 30-jarige Tara. “Ik lig op de intensive care. Ik kan niet ademen zonder hulp van beademing.” Terwijl ze vertelt, toont ze ook het aantal katheters die aan haar verbonden zitten. “Ik voel me nu tien keer beter dan ervoor."

“Als iemand nu nog rookt, gooi je sigaretten weg, want ik zeg het je nu: je hebt je longen nodig”, zegt ze. Ook doet ze een oproep om vooral geen onnodige risico’s te nemen. “Want als het echt erg wordt, eindig je hier”, zegt een naar adem happende Tara. Ze heeft haar gezin ook dagenlang niet mogen zien.

Absoluut verschrikkelijk

Nu ze zich beter voelt, vond Tara de tijd om een woordje uitleg te geven aan MailOnline. “Het voelt alsof je glas in je longen hebt. Het is moeilijk om uit te leggen, maar elke ademhaling is een gevecht”, zegt ze. “Het was absoluut verschrikkelijk en ik zou nooit nog zoiets willen doorstaan."

Tara is erg bezorgd om de toestand in het Verenigd Koninkrijk. Ze smeekt de mensen dan ook om aan zelf-isolatie te doen. “Mijn verhaal zou een waarschuwing moeten zijn voor de anderen”, klinkt het.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Tara Jane Langston  I  corona  I  patiënt