Zaterdag 21 Maart 2020 - 12:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: HLN  I   door Redactie

Wielerlegende Roger De Vlaeminck doet gewaagde uitspraak over Mathieu van der Poel: “Alleen hem zie ik daartoe in staat”

Wielerlegende Roger De Vlaeminck doet gewaagde uitspraak over Mathieu van der Poel: “Alleen hem zie ik daartoe in staat”

Nu alle koersen van het voorjaar geannuleerd zijn, ziet het ernaar uit dat Philippe Gilbert zijn ‘Strife for Five’ dit jaar niet zal behalen. Om alle grote wielermonumenten op zijn naam te schrijven moet hij alleen nog Milaan-Sanremo winnen.

Roger De Vlaeminck, zelf ex-winnaar van de Italiaanse voorjaarsklassieker, acht de kans klein dat Gilbert Milaan-Sanremo nog zal winnen. Zijn vertrek bij Deceuninck-Quick.Step was ook geen goeie zet, volgens De Vlaeminck. “Iedereen die bij Lefevere vertrekt: kruis erover”, zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Er is maar één wielrenner die De Vlaeminck in staat acht om de vijf grote monumenten om zijn naam te schrijven: Mathieu van der Poel. “Ik kom toch weer uit bij van der Poel. Ik heb vree vertrouwen in dat ventje”, zegt hij. Het is geen geheim dat De Vlaeminck hoog oploopt met de Nederlandse kampioen: in het verleden liet monsieur Paris-Roubaix zich al meermaals erg lovend uit over MvdP.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Roger De Vlaeminck  I  Mathieu van der Poel  I  sport