Maandag 18 Februari 2019 - 09:30   I   Foto: Instagram  I   door Redactie

Tatyana Beloy in diepe rouw: “Dit is een zwaar verlies, ik ben enorm aangedaan”

Tatyana Beloy in diepe rouw: “Dit is een zwaar verlies, ik ben enorm aangedaan”

Zaterdagnacht is Ketnet-musicalster Arne Decock (18) gestorven nadat hij op een elektriciteitspaal naast een spoorweg kroop en de bovenleiding raakte. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De tiener kreeg 3.000 volt door zijn lichaam en was op slag dood. Vrienden en fans zijn geschokt door het nieuws van het overlijden. Ook de musicalwereld is in rouw.

Niemand weet waarom de jonge musicalster in een elektriciteitspaal kroop. Rond 3 uur ’s nachts fietste hij samen met een vriendin van een verjaardagsfeestje naar huis. Tot Arne plots van zijn fiets sprong en de berm in liep tot aan de sporenbundel. Zijn vriendin bleef op het fietspad staan en zag hoe Arne in een elektriciteitspaal klom. Helemaal tot boven. Met een stok of een ander voorwerp maakte hij toen contact met de bovenleiding. Een leiding waar 3.000 volt aan spanning op staat. De tiener is geëlektrocuteerd en naar beneden gevallen. Hij was op slag dood. Zijn vriendin zag alles gebeuren.

Een koppel dat naast de spoorlijn woont, kon het ongeval horen tot in de slaapkamer. “We hoorden plots een knal, gevolgd door een blauwe flits”, vertelt Walter Verheyen. “Meteen daarna volgde een schreeuw en het gekrijs van een vrouw. Even later zijn de hulpdiensten massaal gearriveerd. Toen ik buiten ging kijken, zag ik hoe agenten de spoorwegberm aan het doorzoeken waren.”

Stoem accident”

Arne Decock speelde drie jaar geleden de hoofdrol in ‘Kadanza T2gether’, een Ketnetmusical geproduceerd door Studio 100. Daarnaast had hij ook rolletjes in de films ‘De Club van Sinterklaas en het Pratende Paard’ en ‘Sinterklaas en het Gouden Hoefijzer’. Vrienden en fans zijn geschokt door het nieuws van zijn overlijden.

Ook de musicalwereld is in rouw na zijn dood. Koen Crucke zat drie jaar geleden in de jury die de cast voor de Ketnetmusical moest samenstellen. “Je zag meteen dat hij een groot talent was en het ver zou schoppen. Dat is later ook gebleken. Maar hij had nog zoveel meer kunnen bereiken. Ik vind het verschrikkelijk dat hij dat nu niet meer kan meemaken en dat hij er door zo’n ‘stoem accident’ niet meer is.”

In de musical speelde Arne aan de zijde van Tatyana Beloy. “Dit is een zwaar verlies”, zegt ze. “Arne was zo’n ontzettend lieve jongen. Hij had ook ongelofelijk veel talent. Ik ben hier enorm door aangedaan.”

Bij Ketnet werd gisteren ook verslagen gereageerd. “Wij zijn erg aangegrepen door het tragische nieuws van het overlijden van Arne Decock”, zegt netmanager Maarten Janssen. “Het is bijzonder triest om zo’n beloftevolle jongere te verliezen.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Arne Decock  I  Tatyana Beloy  I  n365