Dokter Erika Vlieghe over coronavirus in ons land: "We verwachten de piek pas begin april" Royalty
Royalty

Dokter Erika Vlieghe over coronavirus in ons land: "We verwachten de piek pas begin april"

Dokter Erika Vlieghe over coronavirus in ons land: "We verwachten de piek pas begin april"

Erika Vlieghe, hoofd van de dienst infectieziekten van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen en lid van het wetenschappelijk comité corona, waarschuwt dat de piek er nog niet zit aan te komen. Die worden pas in april verwacht.

"De stijgende trends van de overlijdens blijft iets zorgwekkends", vertelt Vlieghe in De Ochtend op Radio 1. "We zijn ook meer overlijdens buiten het ziekenhuis aan het ontstaan. In woonzorgcentra, waar veel oudere mensen kwetsbaar zijn."

De impact van de verstrengde maatregelen kunnen we nu nog niet zien. "Volgens de verschillende modellen verwachten we dat we ergens midden volgende week al wat afbuiging van onze curve kunnen zien. Voor de piek is het nog veel te vroeg. Dat gaat nog weken duren. De meeste modellen schatten ergens begin april dat we de eerste piek gaan bereiken", legt Vlieghe uit.

"Zo'n epidemie heeft grond gevat en zich geworteld. We dijken dat nu stevig in door de maatregelen. We kunnen absoluut nog niet voorspellen hoe lang het gaat duren. De eerste bezorgdheid is nu die piek aankunnen qua capaciteit."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws