"Geen landstitel voor Club Brugge en geen promotie of degradatie" Sport
Sport

"Geen landstitel voor Club Brugge en geen promotie of degradatie"

"Geen landstitel voor Club Brugge en geen promotie of degradatie"

Het coronavirus houdt ook de hele voetbalwereld in een wurggreep. Het is nog niet duidelijk of en hoe het huidige seizoen zal worden afgewerkt.

Gazet van Antwerpen werpt in een gesprek met analist Patrick Goots op dat het een optie is om het huidige seizoen te annuleren. In dat geval zou Club Brugge de titel niét pakken en zou er tevens ook geen promotie of degradatie zijn dit seizoen.

"Dan krijg je pas zever"

"Of het een optie is om deze competitie dan maar te annuleren? Dan krijg je pas zever", repliceert Goots. "Want dan wordt er niemand kampioen en promoveert of degradeert er niemand."

(Lees verder onder de foto)

"Wat ga je dan doen met clubs, zeker op lager niveau, die enorm geïnvesteerd hebben om te promoveren, vandaag aan de leiding staan, maar die inspanningen dan verloren zien gaan?"

"Starten in de zomer en komend seizoen pas in september of oktober laten beginnen? Wat gaan ze dan doen met de aansluitingen, en verzekeringen, die maar tot eind mei geldig blijven? Of met de transferperiode? Dat worden moeilijke knopen om door te hakken", beseft Goots.

Harde beslissing

"Nochtans zal er wel zo'n harde beslissing moeten volgen", gaat de analist verder. "Als men nu al spreekt over het afblazen van de Ronde van Frankrijk in juli en het uitstellen van de Olympische Spelen in augustus… Wat zouden wij voetballers dan moeten dromen om snel terug op een voetbalveld te staan?"

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws