Van der Poel neemt ingrijpend besluit over nieuw veldritseizoen: “Ik heb geen keuze" Sport
Sport

Van der Poel neemt ingrijpend besluit over nieuw veldritseizoen: “Ik heb geen keuze"

Van der Poel neemt ingrijpend besluit over nieuw veldritseizoen: “Ik heb geen keuze"

Dit jaar wist Mathieu van der Poel (24) maar liefst 32 overwinningen op zijn palmares te schrijven. Op de Wereldbeker na heeft hij alle trofeeën op zak. Nu hij zijn crossseizoen in schoonheid heeft afgesloten, kan hij overgaan naar de weg. Dat bericht Het Laatste Nieuws. Er staat veel op de planning, maar Van der Poel beseft dat hij keuzes zal moeten maken. “Jammer, maar ik kan niet álles blijven doen."

Na zijn 32stezegen op 34 crossen voelt Van der Poel zich fysiek helemaal top. Maar de vraag is of hij mentaal niet nood heeft aan een langere recuperatieperiode. Van der Poel haalt de schouders op. "Vorig jaar moest ik ook gelijk naar Zuid-Afrika voor de WB-manche mountainbike. Dat viel goed mee. Maar ik moet er niet flauw over doen: mentaal was het effectief een belastend seizoen. Dus is het misschien wel goed dat de verwachtingen nu wat temperen. Allez: voor een paar weken, toch..."

Ik kan niet alles blijven doen

Van der Poel blijft realistisch. “Ik heb al mooie dingen laten zien op de weg, maar moet ook realistisch blijven: dit wordt van een totaal ander niveau. Doel is om overal zo goed mogelijk te presteren. Uiteraard droom ik ervan om ooit de Ronde van Vlaanderen te winnen. Die klassieker spreekt het meest tot de verbeelding. Maar daar is het te vroeg voor." Daarnaast spreekt Van der Poel ook over het weg-WK in Yorkshire. “Maar de lange afstand (270 km, red.) is een onbekende factor. Kan ik die al aan? “

De mountainbiker in hem werkt ook gedreven naar Tokio 2020 toe. "Via de WB-manches. Het WK (op 1 september, red.) is nog een vraagteken. Ik zal keuzes moeten maken. Hoe dan ook zal mijn eerste veldritmaand, Amerikaanse WB-wedstrijden en klassement incluis, er opnieuw bij inschieten. En met het olympisch 'test event' in Japan mogelijk ook een paar crossen in oktober. Jammer, maar ik kan niet álles blijven doen."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws