Maandag 23 Maart 2020 - 18:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Studio Brussel  I   door Redactie

Dokter wordt genezen verklaard van coronavirus: “Het was een absolute hel, ik heb echt ongelooflijk veel angst gehad”

Dokter wordt genezen verklaard van coronavirus: “Het was een absolute hel, ik heb echt ongelooflijk veel angst gehad”

Ondanks het feit dat het virus dodelijke slachtoffers blijft maken in ons land, mogen we niet vergeten dat het merendeel van de patiënten nog steeds geneest. Zo ook dokter Jeff Suyckerbuyck.

Suykerbuyck laat op Studio Brussel aan Michèle Cuvelier weten dat alles gezien de omstandigheden goed met hem gaat. “Het is een absolute hel geweest die je zeker niemand wil toewensen”, zegt hij. Hij is nu 24 uur klachtenvrij en zou in theorie weer mogen beginnen met werken als arts, maar daar is hij nog te uitgeput en verzwakt voor.

"Twee weken geleden kreeg ik plots heftige koorts”, begint Suykerbuyck zijn uitleg. “Zoals de richtlijnen voorschreven, belde ik toen de huisarts. Het werd behandeld als een virale infectie, maar ik had al snel door dat het geen banale griep was", zegt hij. "Ik was nog te goed om mij aan te bieden in het ziekenhuis, dus ik heb thuis in quarantaine gezeten."

Ongelooflijke angst

De arts benadrukt hoeveel angst hij had. “Ik dacht: stel dat het geen corona is, maar een bacteriële infectie die eenvoudig door een antibioticum van zeven euro te genezen is”, aldus Suykerbuyck. “Dat ik dat dan zou missen en aan zoiets zou doodgaan. Ik heb dus ook als arts ongelooflijke angst gehad, omdat ik totaal niet wist wat er aan de hand was."

Volgens Suckerbuyck is hij door de ziekte zo’n 15 kilogram lichter. “Ik ben er mij wel degelijk van bewust dat, moest ik dit stevig lichaam niet hebben gehad, dat ik dan ook in een ziekenhuis zou zijn opgenomen. Het is dus absoluut geen lachertje.” Hij kan dan ook alleen maar aansporen om de opgelegde maatregelen zo goed mogelijk op te volgen. “Het zijn heel eenvoudige maatregelen en het is heel belangrijk om dit beestje in te dijken. Blijf dus in uw kot en hou u aan de regels”, besluit hij.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Jeff Suyckerbuyck  I  coronavirus  I  genezen