Maandag 23 Maart 2020 - 21:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: NOS  I   door Redactie

Pakkend verhaal van verpleegkundige: “Een collega pakte tóch de hand van de patiënt vast, zodat deze niet alleen hoefde te sterven”

Pakkend verhaal van verpleegkundige: “Een collega pakte tóch de hand van de patiënt vast, zodat deze niet alleen hoefde te sterven”

Rowan Marijnissen, IC-verpleegkundige in het Tilburgse Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis, getuigt maandag tegenover NOS over haar ervaring met het coronavirus. Ze vertelt over een patiënt die afgelopen week op haar afdeling overleed.

Patiënten mogen in Nederland één bezoeker per dag ontvangen op de intensieve zorgen. Ze hebben dus vooral veel contact met de verpleegkundigen, maar met aanrakingen moet enorm voorzichtig worden omgesprongen.

“Normaal houd je hun hand vast, of leg je een arm over hun schouder”, zegt Rowan. Maar toen er afgelopen week een patiënt op sterven lag, kon de familie niet aanwezig zijn. “Een collega pakte toen toch de hand van die persoon vast, zodat diegene niet alleen hoefde te sterven."

Doe het alsjeblieft niet

Voor haar eigen gezondheid vreest Rowan echter niet. “Maar ik werk in een omgeving waar ik sneller besmet kan raken, dus ik ben voorzichtig met mijn naasten”, klinkt het. Dus ziet zij bijvoorbeeld haar moeder voorlopig niet.

Als ze ziet dat mensen te weinig afstand nemen van elkaar, maakt dat haar boos. “Kom eens een keertje met mij meelopen, dan zie je wat voor gevolgen dat kan hebben. Ik wil ook graag naar buiten, echt. Maar doe het alsjeblieft niet."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  corona  I  Nederland  I  Tilburg  I  patiënt