Bloemen- en plantenwinkels mogen terug open: “Dit hou je toch niet voor mogelijk?” Royalty
Royalty

Bloemen- en plantenwinkels mogen terug open: “Dit hou je toch niet voor mogelijk?”

Bloemen- en plantenwinkels mogen terug open: “Dit hou je toch niet voor mogelijk?”

Vanaf maandag mogen alle bloemen- en plantenwinkels hun deuren weer openen. “Vanaf publicatie in het Belgisch Staatsblad gaat de maatregel in voege. Vandaag dus”, zegt Wim De Booser, adviseur van minister van Middenstand Dennis Ducarme.

Door de coronacrisis ligt de sierteeltsector bijna volledig plat. Vanessa Saenen van de Belgische Boerenbond zei een aantal dagen geleden dat een breed maatregelenpakket “absoluut noodzakelijk" is om zekere faillissementen door een volledig verloren verkoopseizoen te vermijden.

Voor de meeste sierteeltproducten wordt 20 tot 85 procent van de omzet net gerealiseerd in deze periode. “Siertelers begrijpen dan ook niet waarom bloemenwinkels en tuincentra in Nederland en Duitsland wel mogen open blijven”, klinkt het.

Allesbehalve tevreden

En nu gaan dus de Belgische bloemenwinkels dus opnieuw open. Sabrina Vangeffelen van bloemenwinkel De Bogaerderie, reageert alvast verbolgen. Ze vindt dat dit indruist tegen alles wat de overheid de voorbije weken heeft gecommuniceerd. “Wie kan nog volgen? En Sint-Truiden is al zo zwaar getroffen. Ik zal mijn bloemen uitleveren op een veilige manier, maar ik ga zeker niet opnieuw open doen."

Ook Koen Van Malderen van de beroepsvereniging van de Belgische floristenis er niet over te spreken. “Je houdt het niet voor mogelijk. We zijn hier allesbehalve tevreden over”, laat hij weten aan Het Laatste Nieuws. “Ik dacht dat de gezondheid van onze mensen en onze klanten primeerden boven de belangen van de Boerenbond en enkele grote spelers. Niet dus."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws