Dinsdag 24 Maart 2020 - 09:00   I   door Redactie

'Pro League schrapt play-offs, deze 2 scenario's liggen nu nog op tafel'

'Pro League schrapt play-offs, deze 2 scenario's liggen nu nog op tafel'

De Pro League moet het nog officieel aankondigen, maar het staat nu al vast: de play-offs in de Jupiler Pro League zullen dit seizoen niet doorgaan. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Aanvankelijk hoopten de profclubs op 15 april de trainingen te hervatten en op 15 mei opnieuw wedstrijden te kunnen spelen. Dat lijkt echter niet realistisch. "Een week na hun vorige vergadering beseffen de clubs uit 1A en 1B dat de realiteit van de coronacrisis hun planning heeft ingehaald", schrijft Het Nieuwsblad.

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block liet zondag nog optekenen dat de huidige maatregelen acht weken van kracht zullen zijn. En dat zet ook de Belgische competitie op zijn kop. ”Voortschrijdend inzicht leert ons dat de play-offs op een normale manier afwerken, vandaag niet langer mogelijk is”, zegt een clubleider in de krant.

Slotspeeldag of helemaal niets meer?

"De raad van bestuur van de Pro League zit woensdag opnieuw in een teleconferentie samen. Van de vier scenario’s die op tafel lagen, kunnen er twee over boord: de volledige play-offs afwerken en de play-offs gedeeltelijk afwerken", verduidelijkt HNB. "De vraag is nu of de slotspeeldag van de reguliere competitie wordt gespeeld of helemaal niets meer", besluit de krant.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  voetbal  I  sport