-->

Besmet met coronavirus of niet: zwakste patiënten worden niet meer opgenomen op intensieve zorg

Besmet met coronavirus of niet: zwakste patiënten worden niet meer opgenomen op intensieve zorg
Dinsdag 24 Maart 2020 - 10:00   I   Foto: Photonews   I  Bron: De Morgen  I  

De meest verzwakte patiënten zullen niet meer worden opgenomen op de intensieve zorg, of ze nu besmet zijn of niet. Dat meldt De Morgen.

De artsen aan het UZ Gent krijgen nieuwe richtlijnen: op basis van een internationaal erkende ranking zal er beslist worden welke patiënten nog worden opgenomen op de intensieve zorgen. Patiënten worden onderverdeeld in negen categorieën, gaande van heel fit tot terminaal ziek.

De drie zwakste categorieën worden niet meer opgenomen op intensive care. “We spreken hier over mensen die sowieso al een heel grote kans hadden om in de komende maanden te overlijden, los van deze pandemie”, zegt professor Dominique Benoit, hoofd intensieve zorg van het UZ Gent in De Morgen. “We moeten zorgen dat we door onvoldoende bedcapaciteit geen oversterfte induceren bij patiënten met een grote kans op jarenlange overleving."

Gevoelig

Ook in andere ziekenhuizen wordt nagedacht over soortgelijke aanpak, maar zij vonden het nog te vroeg om hierover te communiceren. Professor Benoit is zich ervan bewust dat het gevoelig ligt. Er is volgens hem geen andere optie. “We zitten door deze pandemie in een situatie dat we niet anders meer kunnen dan hierover praten."

TAGS  I  corona  I   ziekenhuis  I  Gent