Dinsdag 24 Maart 2020 - 15:00   I   door Redactie

'UEFA neemt mogelijk deze opmerkelijke beslissing over landstitel Club Brugge'

'UEFA neemt mogelijk deze opmerkelijke beslissing over landstitel Club Brugge'

Iedere Belgische club blijft momenteel in het ongewisse over het verdere verloop van de Jupiler Pro League. Zo heerst er bijvoorbeeld flink wat onduidelijkheid over de landstitel.

De Pro League zou van plan zijn om de play-offs definitief te schrappen. Dat zou betekenen dat de competitie meteen wordt stopgezet of de laatste speeldag van de reguliere competitie nog wordt afgewerkt en het daarna over is.

Maar wat als de competitie definitief wordt gestaakt? Wie krijgt dan de titel? De Europese voetbalbond UEFA zou daaromtrent met duidelijke richtlijnen naar buiten willen komen. Dat schrijven verschillende buitenlandse media.

Géén kampioen?

Het is goed mogelijk dat de UEFA de nationale voetbalbonden gaat vragen om dit seizoen géén kampioen uit te roepen. In Nederland wordt zo'n scenario al serieus overwogen. In het geval van Club Brugge zou dat wel opmerkelijk zijn.

Blauw-zwart telt op dit moment liefst vijftien punten meer dan zijn eerste achtervolger AA Gent. Voor Club zou het dan ook zuur zijn mocht het alsnog naast de titel grijpen. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  sport  I  voetbal