Dinsdag 24 Maart 2020 - 12:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Nationaal Crisiscentrum benadrukt: “Het is niét toegestaan om met de wagen de verplaatsing te maken naar een park, de zee of de Ardennen”

Nationaal Crisiscentrum benadrukt: “Het is niét toegestaan om met de wagen de verplaatsing te maken naar een park, de zee of de Ardennen”

Volgens Yves Stevens, woordvoerder van het Nationaal Crisiscentrum, tonen de cijfers op een zeer pijnlijke manier dat we volop in een crisissituatie zitten. Iedereen moet zijn verantwoordelijkheid opnemen, klinkt het.

"Het is dan ook ongehoord om vast te stellen dat voor een aantal personen deze periode wordt aanzien als een soort van alternatieve vakantie”, zegt Stevens. “We begrijpen dat iedereen wil profiteren van de eerste lentezon, maar het is nu niet het moment om wat met vrienden te gaan rondhangen in het park, of een eerste aperitief te organiseren met uw buren."

De basisregel is heel eenvoudig, zegt Stevens. “Blijf zo veel mogelijk thuis.” Als iedereen zijn sociale contacten maximaal beperkt, heeft het virus geen kans om zich verder te verspreiden. “Hou de cirkel met wie u deze dagen contact heeft zo klein mogelijk”, zegt Stevens nog. “Zo vermijden we dat het virus vrij spel krijgt."

Niet naar het park, de zee of de Ardennen

Voorts laat Yves Stevens nog weten dat het niet is toegestaan om een voertuig te nemen om de verplaatsing te maken naar een park, naar de zee of de Ardennen. Lopen, fietsen en wandelen zijn toegestaan met alle gezinsleden die onder één dak wonen, of met één vriend of vriendin. Daarbij uiteraard rekening houdend met de social distancing van anderhalve meter.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  corona  I  zee  I  park  I  Ardennen