Dinsdag 24 Maart 2020 - 19:00   I   door Redactie

Van Eetvelt haalt zwaar uit bij Anderlecht: "Bedroevend. Wat een onzin"

Karel Van Eetvelt is nog maar pas goed en wel aan de slag bij RSC Anderlecht, of hij krijgt al de wind van voren. Vooral de manier waarop clubicoon Pär Zetterberg aan de deur werd gezet, zorgt voor grote onvrede bij de paars-witte achterban.

Van Eetvelt haalt zwaar uit bij Anderlecht:

Anderlecht besliste maandag om een groot deel van zijn werknemers technisch werkloos te zetten. Spelers staan dan weer één maandloon af en ook directieleden zouden een deel van hun loon afstaan. Allemaal uit solidariteit. Stijn Baert, arbeidseconoom en professor aan de Universiteiten van Gent en Antwerpen, begrijpt paars-wit echter niet zo goed. Baert vindt dat de manier waarop Anderlecht dit aanpakt, net géén blijk van solidariteit.

“De gewone werknemers, die lang niet zo veel zullen verdienen als de voetballers en bestuursleden, worden op de sociale zekerheid gezet. Terwijl de voetballers en de directie doorbetaald worden. Ook in coronatijden dragen de sterkste schouders de minste lasten. Typisch voetbal", uitte Baert, nochtans een Anderlecht-fan, kritiek in Het Laatste Nieuws.

Onzin

Op Twitter kreeg Baert niet veel later een veeg uit de pan van Van Eetvelt. "Stijn Baert zet onzin in Het Laatste Nieuws. De inspanning van directieleden en verantwoordelijken is veel groter dan wat hij insinueert. Bedroevend dat een academicus zonder zich te informeren dit soort van communicatie doet", klonk het bij monde van de CEO.

Baert liet zich echter niet doen en wees Van Eetvelt op de officiële communicatie van Anderlecht. "Het spijt me dat ik me baseerde op jullie officiële communicatie van gisteren", besloot de arbeidseconoom.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal