Woensdag 25 Maart 2020 - 08:30   I   door Redactie

Toby Alderweireld plant transfer naar Belgische topclub: "Ik denk erover na"

Toby Alderweireld plant transfer naar Belgische topclub:

Toby Alderweireld (31) zette onlangs zijn handtekening onder een nieuw contract tot medio 2023 bij Tottenham Hotspur. Zijn carrière afsluiten in de Premier League zit er evenwel niet in.

Alderweireld is van plan om na afloop van zijn contract bij Tottenham terug te keren naar België. "Ik denk erover na om daarna naar België terug te keren", geeft de Rode Duivel toe bij Sporza.

"Vooral ook voor mijn kinderen, die dan 3 en 5 jaar zullen zijn. Mijn oudste kindje zal dan naar de lagere school gaan en ik wil haar een normale jeugd geven. Ik wil haar naar een vaste school sturen voor die 6 jaar lagere school zonder dat ze hoeft te reizen."

"Ik ben een Beerschot-supporter, maar..."

"Ik mis gewoon ook België, mijn vrienden en de mensen om me heen", gaat Alderweireld verder. "Het is ondertussen 5 weken geleden dat ik in België ben geweest, voor de geboorte van mijn zoontje."

Bij welke Belgische (top)club we Alderweireld straks zullen zien, is nog niet duidelijk. "Ik ben opgeleid bij Germinal Ekeren en Beerschot. Ik ben een Beerschot-supporter, maar ik ben ook enorme fan van het Antwerpse voetbal in het geheel. Ik ben blij dat de Antwerpse ploegen iets beginnen te betekenen in België."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  KRC Genk  I  Anderlecht  I  Rode Duivels  I  Tottenham  I  voetbal