Woensdag 25 Maart 2020 - 12:33   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

"Deze cijfers tonen aan dat het van kapitaal belang is dat iedereen de maatregelen opvolgt de komende weken"

De forse toename van het aantal doden en ziekenhuisopnames bewijst dat we ook in België het coronavirus nog niet onder controle hebben. "Deze cijfers tonen aan dat het van kapitaal belang is dat iedereen de maatregelen opvolgt de komende weken", zei woordvoerder van het Nationaal Crisiscentrum Yves Stevens. "We hebben geen keuze. Enkel zo kunnen we de gevolgen van het virus beperken."

Viroloog Steven Van Gucht: "Het is duidelijk dat de piek nog niet bereikt is". Hij benadrukte wel dat de 56 overlijdens niet allemaal van de voorbije 24 uur komen. "Er zit soms vertraging op. Overlijdens uit hospitalen komen heel snel door. Maar die vanuit rusthuizen komen soms later door. We werken aan systeem om dit meer in real-time te rapporteren.”

Mondmaskers op straat dragen zijn overigens nutteloos. "Het is nutteloos om een mondmasker te dragen op straat. Die geven een vals gevoel van veiligheid, maar zorgen net voor dat een drager zijn gezicht extra moet aanraken", benadrukte Van Gucht. "Het is belangrijker om afstand te houden van elkaar en handhygiëne te behouden."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Coronavirus  I  België