Woensdag 25 Maart 2020 - 14:19   I   door Redactie

Marc Van Ranst heeft slecht nieuws over verderzetting Jupiler Pro League

Marc Van Ranst heeft zich woensdag uitgesproken over een mogelijke verderzetting van het voetbalseizoen in de Jupiler Pro League. De viroloog geeft toe dat hij het somber inziet voor de Belgische competitie.

Marc Van Ranst heeft slecht nieuws over verderzetting Jupiler Pro League

“Er gaat veel gebeuren de volgende weken", stak Van Ranst in VTM Nieuws van wal. "Dan gaan we weten waar deze epidemie naartoe gaat. Op dit moment is het nog te vroeg om volledig uitsluitsel te brengen. Hoop ik dat de competitie kan afgewerkt worden? Ja. Vrees ik dat het niet zal kunnen? Ook ja."

“Wanneer alles goed gaat en de epidemie begint te vertragen, betekent dat dat de maatregelen hun effect hebben. Dan zullen we die ook aanhouden. We gaan die niet plots loslaten zodat we massa-evenementen kunnen organiseren. Dat is een van de laatste dingen. Veel mensen samenbrengen, daar gaan we héél waakzaam over zijn", is Van Rans duidelijk.

Symbolische bekerfinale achter gesloten deuren?

"De competitie dit jaar afronden? Neen, daar zie ik weinig mogelijkheden in. Misschien dat er nog een symbolische bekerfinale achter gesloten deuren kan afgewerkt worden, maar de competitie echt redden... Dat zal moeilijk zijn", besluit de viroloog.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  voetbal  I  sport