Woensdag 25 Maart 2020 - 16:00   I   Foto: Facebook  I   Bron: NOS  I   door Redactie

Peter-Paul (58) is herstellende coronapatiënt: “Mijn spieren vielen weg en ik kon niet slapen van de hoofdpijn”

Peter-Paul Zwanikken (58) uit het Nederlandse Huizen raakte eind februari in Noord-Italië besmet met het coronavirus. Een maand later gaat het eindelijk weer de goede kant op met hem.

Peter-Paul (58) is herstellende coronapatiënt: “Mijn spieren vielen weg en ik kon niet slapen van de hoofdpijn”

"Het is al een feestje dat ik me in verhouding tot eerst redelijk goed voel, maar m'n longen zijn zo aangetast dat ik nog steeds kortademig ben”, laat Peter-Paul Zwanikken weten aan NOS.

Hij is doodsbang dat hij door een andere ziekte geveld wordt nu hij zo zwak is. “Ik denk dat ik 'schoon' ben, maar dat weet ik niet zeker. Ben ik nu immuun voor corona? De een roept van wel en de ander van niet."

40 graden koorts

Zwanikken geraakte besmet in Noord-Italië, waar hij en zijn vrouw op wintersportvakantie waren met nog zo’n vijftig Nederlanders. Rond die tijd werden de eerste besmettingen daar bekend. Eenmaal thuis werden steeds meer mensen uit de groep ziek.

Uiteindelijk kreeg ook Zwanikken lichte koorts. “Als dit het is, dan valt het nog mee, dacht ik vals." Maar al snel werd ook hij zieker. Zijn koorts steeg tot bijna 40 graden en daarbovenop kreeg hij een longontsteking.

Megaziek

"Ik werd echt megaziek en kon niet meer slapen van de hoofdpijn”, zegt Zwanikken nog. “Mijn spieren vielen weg, ik had geen trek meer en kon niet meer naar het toilet of onder de douche. Ik ben ervan geschrokken dat het me helemaal kapot kon maken."

Maar nu krijgt eten stilaan weer wat smaak en dat is zeer welkom na tien kilo gewichtsverlies. Zwanikken en zijn vrouw zitten nog wel steeds in quarantaine, en als hij weer iemand hoort zeggen dat het coronavirus "maar een griepje is" is, dan ontploft hij naar eigen zeggen vanbinnen.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Peter-Paul Zwanikken  I  corona  I  patiënt