Woensdag 25 Maart 2020 - 22:00   I   door Redactie

Vandenbempt: "Deze 4 scenario's voor Jupiler Pro League liggen op tafel"

De Jupiler Pro League zal nog minstens enkele weken stil liggen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Wanneer - en op welke manier - de Belgische competitie zal worden verdergezet, is voorlopig niet duidelijk.

Vandenbempt:

De Pro League vergaderde woensdag via een conferencecall over het verdere verloop van het seizoen, maar er werd nog geen beslissing genomen. Commentator Peter Vandenbempt weet dat er momenteel vier scenario's op tafel liggen bij de eersteklassers.

"De voorzitter van de Pro League, Pierre François, ijvert om zoveel mogelijk matchen van de play-offs af te werken", steekt Vandenbempt bij Sporza van wal. "Een ander scenario is dat enkel de dertigste speeldag, de laatste van het reguliere seizoen, wordt afgewerkt. Dan weten we wie derde en vierde wordt. Plus eventueel ook de terugmatch van de finale van 1B en eventueel de bekerfinale."

Huidige stand als eindstand?

Verder is het volgens Vandenbempt ook mogelijk dat de Pro League beslist dat de huidige stand in de competitie de eindstand wordt. Tot slot bestaat er ook nog een scenario waarbij het huidige seizoen doorgaat na 30 juni.

Al is niet iedereen fan, benadrukt Vandenbempt: "Tegen dat scenario is de overgrote meerderheid tegen binnen de Pro League. Om dat scenario te kunnen doorvoeren heb je 80 procent van de stemmen nodig en dat zal niet gebeuren."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  voetbal  I  sport