Donderdag 26 Maart 2020 - 09:00   I   door Redactie

Marc Van Ranst: "Ten vroegste dán opnieuw voetbal in Jupiler Pro League"

Marc Van Ranst heeft zich bij Sporza uitgesproken over de eventuele verderzetting van het seizoen in de Jupiler Pro League. De viroloog ziet het somber in, maar heeft de voetballiefhebbers wel een streefdatum gegeven.

Marc Van Ranst:

"Een volledige kalender afwerken, is totaal  uitgesloten", begint Van Ranst bij Sporza. "Behalve een aantal symbolische wedstrijden, zoals de bekerfinale, denk ik niet dat er nog veel gevoetbald zal worden."

"Momenteel spreken we zelfs nog niet over het afbouwen van de huidige maatregelen en als er maatregelen worden afgebouwd, dan weten we zeker dat voetbalmatchen niet bij de eerste dingen zullen zijn die weer mogen."

Zonder publiek

"Ik kan me geen enkel scenario indenken waar massamanifestaties snel weer zouden worden toegelaten", benadrukt Van Ranst. "Als er gevoetbald mag worden dan zal het zonder publiek zijn. En dan nog lijkt het me een vreemd signaal, want om een voetbalmatch te organiseren heb je al snel heel wat mensen nodig."

"Dus zo lang groepen van mensen niet zijn toegestaan, lukt het niet om matchen te organiseren. Ik denk dat we ten vroegste over juni spreken om voetbalwedstijden te organiseren", is de viroloog tot slot heel duidelijk.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  voetbal  I  sport