Fanatieke veganisten laten hun baby verhongeren Buitenland
Buitenland

Fanatieke veganisten laten hun baby verhongeren

Fanatieke veganisten laten hun baby verhongeren

Een veganistisch koppel wordt ervan beschuldigd hun baby te verhongeren door hem een ‘melkformule’ te geven gemaakt van aardappels. Dat bericht The Sun. Hun uitgemergelde baby van vijf maanden oud woog naar verluidt minder dan 4 kilo – zelfs minder dan bij zijn geboorte. De baby is nu aan het herstellen in een ziekenhuis in Florida, en de ouders zijn in hechtenis genomen in de gevangenis van Brevard County.

Het Ministerie voor Volksgezondheid en Kinderen stelde een onderzoek in toen bleek dat de baby ingevallen ogen en uitstekende ribben had. Ook slaperigheid wees op ondervoeding en uitdroging. Men vreest nu dat een gebrek aan goede voeding in de cruciale eerste maanden van zijn leven een blijvende impact kan hebben.

Lauren Watson, van het politiebureau van Titusveil zei dat ze nog nooit een uitgehongerd kind zo dicht bij de dood had gezien. “Op een gegeven moment, toen het kind gezond was en gewicht bijkwam, at hij een biologische formule. Maar zij veranderden het.” Volgens de politie was het veganistische koppel niet in staat om uit te leggen waarom ze de biologische melkformule hadden vervangen door een melkformule van aardappelen.

Julia French (20) en Robert Buskey (31) worden nu aangeklaagd voor verwaarlozing. De baby zou inmiddels al een halve kilo zijn bijgekomen.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws