Donderdag 26 Maart 2020 - 15:00   I   door Redactie

'Club Brugge ziet zijn kans en wil Jupiler Pro League ingrijpend veranderen’

De verplichte break in de Belgische competitie, heeft de Pro League aan het denken gezet. Er liggen verschillende scenario's op tafel om het huidige seizoen af te werken, eens de piek van het coronavirus achter ons ligt. Mogelijk verandert de Jupiler Pro League zelfs ingrijpend.

'Club Brugge ziet zijn kans en wil Jupiler Pro League ingrijpend veranderen’

Zo is Club Brugge voorstander van het scenario waarbij de huidige stand in de competitie ook de eindstand zou worden. Op die manier is de kans groot dat we volgend seizoen een competitie met achttien teams hebben in 1A.

Waasland-Beveren zou niet degraderen, terwijl Beerschot en OH Leuven zouden promoveren. Daarnaast zou er volgend seizoen eenmalig geen plaats zijn voor play-offs. Maar niet iedereen zit te wachten op zo'n seizoen.

Manoeuvre van Club Brugge?

"Ploegen die voorstander zijn van het huidige systeem van play-offs, zoals Charleroi en Genk, zijn tegen dat voorstel en zien er een manoeuvre van Club Brugge in", vertelt commentator Peter Vandenbempt bij Sporza. "Club heeft altijd geijverd voor een competitie met 18 clubs."

Als het van Club Brugge afhangt, zou de Jupiler Pro League vanaf volgend seizoen dus ingrijpend veranderen. Of het ook zover zal komen dat we een competitie met 18 teams krijgen, zonder play-offs, moet nog blijken.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  sport  I  voetbal