Donderdag 26 Maart 2020 - 17:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Cadena SER  I   door Redactie

Verpleger Alex (22) over corona: “Het grenst aan het onmenselijke, mijn collega’s vertrekken na hun shift met tranen in de ogen”

Verpleger Alex (22) over corona: “Het grenst aan het onmenselijke, mijn collega’s vertrekken na hun shift met tranen in de ogen”

Alex Huertas is verpleger in het Universitair Ziekenhuis in Madrid. Wat hij daar ziet, grenst aan het onmenselijke, zegt hij bij het Spaanse radiostation Cadena SER.

In Spanje houdt het dodelijke virus lelijk huis. Tot nu toe heeft corona er bijna 3.500 levens geëist en de teller van het aantal besmettingen staat op 48.000. Alex vertelt emotioneel over hoe het als verpleger is om om te gaan met de patiënten.

“Je ziet ze alleen sterven”, klinkt het. “Het is heel moeilijk om naar huis te gaan en te beseffen dat het laatste gezicht dat ze hebben gezien voordat ze stierven het jouwe was, en niet dat van hun kinderen of kleinkinderen”, geeft Alex toe. En dat je ze bovendien niet kon redden."

Tranen in de ogen

Alex laat weten dat hij zich grote zorgen maakt. “De situatie grenst aan het onmenselijke. Mensen zijn bang en we hebben een tekort aan personeel en beschermingsmateriaal”, zegt hij. “Ik zie veel mentale vermoeidheid bij mijn collega’s. Ze vertrekken na hun shift telkens met tranen in de ogen. We voelen boosheid, hulpeloosheid, wanhoop. Dit is zwaar voor iedereen."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Spanje  I  corona