Donderdag 26 Maart 2020 - 11:00   I   Foto: Pixabay  I   Bron: Radio 1  I   door Redactie

Vlaams centrum voor seksuele gezondheid Sensoa waarschuwt: “Elke vorm van seks ‘in real life’ wordt afgeraden”

Vlaams centrum voor seksuele gezondheid Sensoa waarschuwt: “Elke vorm van seks ‘in real life’ wordt afgeraden”

Sensoa, het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid, raadt de singles onder ons aan om datingapps als Tinder even te laten voor wat ze zijn. "Spreek liever af als de coronastorm is gaan liggen”, klinkt het.

"Anonieme sekscontacten of groepsseks zijn nu geen goed idee, net als nieuwe seksuele contacten”, zegt Boris Cruyssaert van Sensoa in ‘De Ochtend’ op Radio 1. “Velen zijn er zich niet van bewust dat ze ook via seks het coronavirus verspreiden."

Opvallend is dat er nog steeds mensen in het ziekenhuis worden opgenomen met nieuwe opgelopen SOA’s. "Niet iedereen volgt de adviezen op. Een kleine groep mensen klopt inderdaad nog altijd aan met een soa die ze net hebben opgelopen. Dat is zorgwekkend", vindt Cruyssaert.

Seks 'in real life'

“Het is logisch dat seks nu geen goed idee is. Seks betekent altijd nabijheid en de kans op overdracht is altijd groot”, aldus de Sensoa-woordvoerder. “Het is niet zo dat er technieken zijn die het risico kleiner maken dan andere. Speeksel is de voornaamste drager, maar seks zonder speeksel is nogal moeilijk. Elke vorm van seks ‘in real life’ wordt daarom afgeraden."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  corona  I  Sensoa  I  seks