Donderdag 26 Maart 2020 - 14:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: NOS  I   door Redactie

IC-verpleegkundige Frans Kremers: “Het zijn echt verschrikkelijk zieke patiënten, dit moet heel duidelijk worden”

Frans Kremers is verpleegkundige op de intensieve zorgen van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. “We hebben heel weinig mogelijkheden, omdat er geen medicatie mogelijk is”, laat hij weten.

IC-verpleegkundige Frans Kremers: “Het zijn echt verschrikkelijk zieke patiënten, dit moet heel duidelijk worden”

Naar eigen zeggen is het geen mooi zicht als je de mensen op de intensive care ziet liggen. “Het zijn echt verschrikkelijk zieke patiënten. Dit moet heel duidelijk worden voor iedereen”, zegt Kremers aan NOS. Mensen hebben een dubbelzijdige longontsteking en de artsen staan machteloos. “En we zijn echt wel zieke mensen gewend, maar dit is totaal anders."

Dat er maar één familielid per patiënt binnen mag, is erg moeilijk voor hen, zeker omdat de situatie van de patiënt elk uur anders kan zijn. De artsen proberen alles zo goed mogelijk uit te leggen. “Familieleden hebben, terecht, zoveel behoefte aan informatie en uitleg. En dat is nu lastiger dan normaal, dat moet ineens telefonisch, of in een kortere periode”, aldus Kremers.

Onzeker

Door schaarste zijn de beschermingsmiddelen van de verpleegkundigen teruggedraaid naar de meest basale bescherming. “Daardoor voelt het voor veel verpleegkundigen anders en voelen we ons soms onzeker, terwijl we weten dat de deskundigen onze huidige uitrusting voldoende vinden”, zegt Kremers. “Toch zouden we ons graag weer willen beschermen als voor deze crisis”, besluit hij.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Frans Kremers  I  corona  I  patiënten