Donderdag 26 Maart 2020 - 15:00   I   Foto: NOS  I   Bron: NOS  I   door Redactie

Joël (39) werd tot twee keer toe opgenomen in het ziekenhuis met corona: “Ik heb acht dagen geen minuut geslapen”

Joël (39) werd tot twee keer toe opgenomen in het ziekenhuis met corona: “Ik heb acht dagen geen minuut geslapen”

Joël Boreel (39) ligt sinds anderhalve week in het Eindhovense Catharina Ziekenhuis met corona. Dit is echter niet de eerste keer dat Joël daar terechtkomt.

Boreel, die als entertainer gekend is als Joël Borelli, begon zich na zijn terugkeer uit Oostenrijk, nu twee weken geleden, snel ziek te voelen. Toen hij op consultatie ging bij de huisarts, zei deze dat het een paar dagen uitzieken zou worden. “Twee dagen later werd ik opgehaald door een ambulance omdat ik zo weinig zuurstof in mijn bloed had, dat ik beademd moest worden."

Van de positiviteit en de energie die de Nederlander normaal zo kenmerken, bleef in het hospitaal al snel niet veel meer over. "Ik heb 8 tot 9 dagen geen minuut geslapen. Ik raakte zo uitgeput dat ik een emotioneel wrak werd”, zegt hij aan NOS. Afgelopen vrijdag zakte zijn koorts en het zuurstofgehalte in zijn bloed leek in orde, en Joël werd uit het ziekenhuis ontslagen.

Echt geen grapje

Binnen een paar uur stond er echter weer een ambulance voor de deur en moest Joël opnieuw worden opgenomen. "De koorts is wel nagenoeg weg, maar het zuurstofgehalte in mijn bloed komt zonder zuurstofmasker ver onder de kritieke waarde van 94 procent. Ik moet hier voorlopig nog even blijven."

Sinds een paar dagen gaat het beter met hem, al kan hij nog niet zonder zuurstofmasker. “Dit is een slijtageslag. Corona is echt geen grapje”, zegt Joël. Hij roept iedereen op om zich aan de maatregelen te houden. “Iedereen denkt dat corona jongeren niet kan treffen: ik ben 39. En altijd gezond geweest”, besluit hij.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Joël Boreel  I  Borelli  I  corona  I  Eindhoven