Bij Club Brugge zijn ze niet te spreken: "Dan beter géén bekerfinale" Sport
Sport

Bij Club Brugge zijn ze niet te spreken: "Dan beter géén bekerfinale"

Bij Club Brugge zijn ze niet te spreken: "Dan beter géén bekerfinale"

De kans is reëel dat de bekerfinale tussen Club Brugge en Royal Antwerp FC de enige wedstrijd is die dit seizoen nog zal doorgaan in België. De Pro League zou van plan zijn om de finale in het weekend van 27 en 28 juni te laten spelen.

De finale zou volgens viroloog Marc Van Rans dan wel moeten doorgaan achter gesloten deuren. Iets waar de Pro League ook serieus rekening mee houdt. Bij Club Brugge zijn daar niet over te spreken. De fans van blauw-zwart hopen op een oplossing waarbij ze de match toch kunnen bijwonen.

“Natuurlijk willen we een bekerfinale met publiek”, reageert Birger Vandendriessche van The Blues of F.C. Bruges bij Het Nieuwsblad. “Zonder fans is zo’n wedstrijd voor niemand aangenaam, zeker niet op de Heizel. We hebben al gezien dat zulke matchen geen meerwaarde hebben en dat de afwezigheid van vocale steun ook een invloed op het spelverloop kan hebben.”

"Veredelde oefenwedstrijd"

“Ik vrees dat het een veredelde oefenwedstrijd wordt. Als het zonder publiek moet, dan spelen ze misschien beter niet", gaat Vandendriessche verder. "Er was een grote tifo voorzien, die heel wat geld kost. Financieel is het zwaar, maar we hebben altijd een plan B. We kunnen dat materiaal wel hergebruiken.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws