Vriend jarenlang zwaar misbruikt door vriendin: Ze viel hem aan met hamers, messen en kokendheet water Buitenland
Buitenland

Vriend jarenlang zwaar misbruikt door vriendin: Ze viel hem aan met hamers, messen en kokendheet water

Vriend jarenlang zwaar misbruikt door vriendin: Ze viel hem aan met hamers, messen en kokendheet water

Jaren lang werd de 22-jarige Alex Skeel mentaal en fysiek misbruikt door zijn vriendin, Jordan Worth (22). Ze hongerde de vader van haar twee kinderen uit, vertelde hem wat hij moest dragen en isoleerde hem van zijn vrienden en familie. Ze viel hem aan met messen, sloeg hem met hamers en gooide kokendheet water over hem heen. Dat bericht The Sun. Haar uitgemergelde vriend werd uiteindelijk gered van een bloedbad waarbij zijn ex hem neerstak met een broodmes. Volgens de hulpdiensten had hij nog m

De buren lichtten de politie in toen ze gealarmeerd waren door een van de vele ruzies. Bij het huis in Luton aangekomen trof de politie een gewonde Alex aan met een handdoek om zijn arm gewikkeld. Worth vertelde kalm aan de politie hoe haar vriend een psychische aandoening had waardoor hij zichzelf verwondingen toebrengt.

Het werd pas echt verdacht toen Worth haar gewonde vriend uit het ziekenhuis leidde, net toen hij moest worden geopereerd. Later vertelt Alex hoe hij haar in de badkamer had proberen buiten te sluiten. “Ik stond op het toilet en zij mikte op mijn hoofd. Ze begon toen te panikeren. Ik herinner me dat we daar zaten en de wonde vastbonden met een voetbalkous.” Het volgende moment stond de politie aan de deur.

Nog tien dagen te leven

Officieer Ed Finn keerde in 2017 opnieuw terug naar het huis na een nieuwe melding. Zodra hij hoe slecht Alex eraan toe was – de talloze verwondingen, de afschuwelijk vuile kleren die hij droeg, zijn bleke gezicht en uitgemergelde lichaam – wist hij hoe laat het was: deze jongen was misbruikt.

Aanvankelijk ontkende Alex de jaren van misbruik, maar uiteindelijk vertelde hij dan toch de waarheid. Worth werd onmiddellijk gearresteerd op verdenking van mishandeling. Alex werd naar het ziekenhuis gebracht, waar de dokters hem vertelden dat hij zonder hulp nog amper tien dagen te leven had. Bovendien leed Alex aan een zogenaamd waterhoofd, een aandoening waarbij in de hersenventrikels te veel vocht aanwezig is, een aandoening veroorzaakt door de vele slagen met stompe voorwerpen.

“Nooit pijn gedaan”

Tijdens de ondervragingen vertelde Worth hoe ze haar vriend met een broodmes had gesneden met een broodmes. “Ik denk niet dat het echt diep ging, maar er was wel veel bloed”, herinnert ze zich. Ze sloeg met een haarborstel een tand uit bij hem, en takelde hem ook toe met een hamer. Naar eigen zeggen had ze hem “nooit pijn gedaan”.

Daarnaast beheerde ze ook elk aspect van zijn leven. Ze had controle over zijn telefoon en sociale media en verbrak zo het contact tussen Alex en zijn familie en vrienden. Worth speelde ook psychologische spelletjes met hem: een keer verzon ze dat zijn geliefde opa op sterven lag. Bij een bezoek aan Winter Wonderland dwong ze haar vriend om slaappillen in te nemen – hij heeft nog altijd geen idee hoe hij thuis was gekomen. Ze probeerde zelfs zijn naam te veranderen en liet hem negen maanden lang op de vloer van hun slaapkamer slapen.

“Ik kon geen kant op”

De mishandeling werd alleen maar extremer en gewelddadiger. Ze dwong Alex alleen nog maar restjes te eten, waardoor hij serieus ondervoed was. Ze sloeg zijn scheenbeen met een hamer, viel hem aan met messen en goot kokend water over zijn armen en rug toen hij aan het slapen was. Met de komst van hun tweede kind hoopte Alex dat het geweld zou minderen. Maar een maand na de geboorte gooide Worth een ketel vol kokend water over hem. “Ik kon geen kant op, ze tilde het deksel op en kapte het over me heen”, herinnert hij zich. “Ik schreeuwde. Zo hard ik kon.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws