Verenigde Staten bereiden zich voor op coronacrisis: Amerikanen hamsteren massaal wapens Buitenland
Buitenland

Verenigde Staten bereiden zich voor op coronacrisis: Amerikanen hamsteren massaal wapens

Verenigde Staten bereiden zich voor op coronacrisis: Amerikanen hamsteren massaal wapens

Nergens ter wereld zijn er zoveel coronabesmettingen dan in de VS. Door de coronacrisis schiet de verkoop van wapens en munitie in de Verenigde Staten de hoogte in.

De afgelopen weken zagen we over de hele wereld bezorgde burgers supermarkten en winkels bestormen. In Italië sloegen ze massaal pasta in, bij ons werd ei zo na gevochten om de laatste rollen wc-papier. In de Verenigde Staten beginnen de burgers massaal wapens in te slaan.

De verkoop van wapens piekt er vaak tijdens een crisis, en dat is exact wat ook nu aan het gebeuren is. De wapens beiden geen bescherming tegen het virus, maar de kopers zeggen dat ze klaar willen zijn in het geval dat er paniek uitbreekt.

AR-15

Veruit het populairste wapen, is de AR-15. “Sommige mensen komen binnen en willen gewoon een AR-15. Het maakt hen niet uit wat het merk is, ze willen gewoon de goedkoopste”, zegt David Stone, eigenaar van wapenwinkel Dong’s Guns in Oklahoma. “Mensen komen aangereden van 300 kilometer verderop, omdat de winkels in hun stad uitverkocht zijn”, aldus Stone.

Populair

Laatste nieuws